Började vid en bättre tid den här gången, 9.30 på morgonen Dag 1. Men jag tror att jäsningen i bunke över natten i kylskåp blev lite för kort då. Skulle varit vid 10 grader men kylskåpet är kallare så det var nog bra förra gången med 21 timmar. Idag behövde bröden jäsa i korg i 5 timmar istället för 1, 5. Fick kanske jäsa för kort i den varma jäsningen i bunken i momentet innan. Använde "flytklump" för att se när jäsningen var klar och det tog alltså 5 timmar till skillnad från det franska bondbrödet jag bakade idag också, där tog slutjäsningen i korg bara 30 minuter! Men i det receptet tillför man 25 gram jäst utöver surdegen, det är väl den som påskyndar jäsningen.
Använde grahamsmjöl på handdukarna i korgarna så ytan blev rätt så annorlunda mot förra gången.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar