söndag 3 juni 2018

Nattjäst med durumvete

Att bara röra ihop degen på kvällen och sedan låta den lilla mängden jäst arbeta under natten är ju ett bekvämt sätt att baka, om man har tid att baka ut bröden och grädda dagen efter. Receptet till brödet med durumvete är från boken Enkla bröd. Degen, lös och kletig, hälls på morgonen ner på en mjölad bakduk och formas till en fyrkant som viks till ett bröd som får jäsa med skarven nedåt inne i bakduken. När brödet ska gräddas vänds det över till ett bakplåtspapper och vidare till en varm plåt. Mitt bröd vändes flera gånger innan det lämnade handduken så det blev nog lite mer vridet än det var tänkt innan jag fick det på plats med skarven upp. Gräddningstiden skulle vara 30-35 minuter men redan efter drygt 15 minuter var degtemperaturen uppe i 98 grader. 

Inga kommentarer: